Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Florence Nightingale Müzesi özel izinle gezildi

Halen 1. Ordu Karargâhı ve İstanbul Garnizon Komutanlığı olarak kullanılan…

Halen 1. Ordu Karargâhı ve İstanbul Garnizon Komutanlığı olarak kullanılan…

Halen 1. Ordu Karargâhı ve İstanbul Garnizon Komutanlığı olarak kullanılan Selimiye Kışlası, III. Selim döneminde yeni bir ordu için inşa edilmiş olup, günümüzde Florence Nightingale Müzesi ‘ne de ev sahipliği yapıyor. Kadıköy Kent Konseyi Turizm ve Keşif Çalışma Grubu olarak, grup üyemiz Emekli Tuğgeneral Levent Köse tarafından alınan özel izinle girebildiğimiz Selimiye Kışlası’ndaki bu müzeyi gezdik.

Toplam uzunluğu 2 bin 300 metrekare olan Selimiye Kışlası’nın dört köşesinde yer alan kulelerden kuzeybatı kulesinde yer alan Florence Nightingale Müzesi, Kırım Savaşı sırasında hastalara şifa vermek üzere hizmet eden Florence Nightingale anısına yapılmış. 1853-1856 Kırım Savaşı sırasında Selimiye Kışlası, Türk birlikleri tarafından İngilizlere hastane olarak kullanılması için verilmiş; bu kuleye yerleşen hemşire Florence Nightingale, hastalara şifa vermek üzere çalışmış.

Kadıköy Kent Konseyi Turizm ve Keşif Çalışma Grubu ile bu müzeyi hem gezdik hem de yerinde bilgi edinmiş olduk. 12 Mayıs 1820’de dünyaya gelen Florence, varlıklı bir İngiliz ailesinin iki kızından biriydi. 17 yaşında hemşire olmaya karar verdi. 1854 yılında İstanbul’a geldi ve Selimiye Kışlası’nın içinde görevini yaptı. Bugün müzenin içinde o döneme ait çalışma masası, elinde feneri ile resmedilmiş heykeli, göğüs tüpü, ilk yardım çantası gibi bazı eşyaları yer almakta.

gun-icinden
Florence Nightingale Müzesi özel izinle gezildi

Müzenin ilk giriş noktasında Balkan Savaşları, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarını simgeleyen gravürler bulunmakta. Çalışma Grubu olarak, makineli tüfek ve nişancısı ile resmedilmiş, o makineli tüfek Kurtuluş Savaşı’nda kullanıldığı için bu savaş anlatılmış olup, grupça hatıra fotoğrafımızı çektirmiş olduk.